Gulvfirmaet Charles Christensen A/S blev stiftet af Charles Christensen i 1903. Den gang omfattede forretningen, som lå på Smallegade 2 på Frederiksberg, både gulvbelægning og detailhandel med tilbehør til gulve.

Omkring 1960 etablerede Poul Christensen, søn af Charles Christensen, en engrosafdeling for gulvbelægning og tilhørende materialer.

Den positive udvikling fortsatte, og i 1970 flyttede familiefirmaet, som nu var blevet til et aktieselskab, til Glostrup på Herstedøstervej 7, som husede både Charles Gulve Engros AS og vores fælles administration.

I 1976 blev engros-afdelingen udvidet med vores afdeling på Bygmestervej i Hadsund. Peter og Claus Christensen overtog firmaet fra deres far, Poul Christensen. 10 år senere i 1986 besluttede Claus at søge nye udfordringer, og Peter Christensen overtog alene ledelsen.

I 2003 gennemførtes en opsplitning af selskabet i 2 selvstændige virksomheder, som vi kendte dem: Gulventreprenørfirmaet Charles Christensen A/S og Gulvgrossistselskabet Charles Gulve Engros AS.

I 1995 begyndtes et glidende generationsskifte, der betød, at Allan Jacobsen, som havde været ansat i virksomheden siden 1970, hvor han som 15-årig blev ansat først som arbejdsdreng, derefter som gulvlæggerlærling, gulvlægger og senest konduktør, blev medejer af virksomheden og udnævnt til direktør.

I 2005 overtog Allan Jacobsen de resterende aktier fra Peter Christensen, som dog i en kortere periode fortsatte som seniorkonsulent i virksomheden.

I 2006 gik Peter Christensen på pension, men forsatte dog stadig som medlem af bestyrelsen i Charles Christensen A/S.

Charles Christensen A/S’ daglige ledelse blev på dette tidspunkt varetaget af den daværende direktør Christian Strøm, som blev ansat i selskabet i august 2005.

I januar 2012 solgte Charles Christensen A/S sin ejendom på Herstedøstervej 7  og flyttede sammen med søsterselskabet Charles Gulve Engros AS et stenkast væk til Læhegnet 71-73 i Albertslund.

Her fik vi en stor drøm opfyldt, idet begge firmaers lagre, administration og CGE’s kundeservice blev samlet på én matrikel. D. 1. oktober 2016 valgte Allan Jacobsen at frasælge aktiviteterne i Charles Gulve Engros AS. Dermed er en æra slut. Til gengæld kan der fremover fokuseres på at drive forretningen Charles Christensen A/S.

I november 2018 blev det tid til at finde et nyt sted, som passede bedre til Charles Christensen A/S’ nuværende behov, efter vi nu ikke længere har grossistvirksomhed. Ikke langt fra vores gamle domicil, fandt vi de helt rigtige lokaler på Marielundvej 46D, st. i Herlev.

Pr. 1.1.2023 er Christina H. Andersen og Christian H. Jacobsen indtrådt i ejerkredsen og ledelsen af gulvbelægningsvirksomheden Charles
Christensen A/S som første skridt i et glidende generationsskifte. Allan fortsætter indtil videre sit virke i selskabet, men har med ansættelsen af sin datter, Christina, og søn, Christian, nu igangsat et generationsskifte, for at sikre, at Charles Christensen A/S kan fortsætte sin positive udvikling og bevare sin position som en af de førende gulvbelægningsvirksomheder i Danmark.

Pr. 1. juli 2024 overtager Charles Christensen A/S alle aktiviteter i gulvfirmaet Chr. Pedersen & Søn A/S.

Chr. Pedersen & Søn A/S er, ligesom CC Gulve, et gammelt familiefirma grundlagt i 1941.

Chr. Pedersen & Søn A/S har altid stået for høj kvalitet og service, hvilket gjorde det naturligt for os at sige ja til at overtage virksomheden, da vi blev spurgt.

Læs mere om hvordan Charles Christensen blev til i 1903, og hvordan virksomheden udviklede sig de første 100 år.